среда, 18 марта 2020 г.


Група - БКП-26
 Гігієна та санітарія виробництва
 Тема: Санітарно-гігієнічні вимоги до побутових приміщень підприємств, що виробляють кремові вироби
 МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ ЗАТВЕРДЖЕНО
 Наказ Міністерства охорони здоров’я України 28.08.1997 № 262
 ДЕРЖАВНІ САНІТАРНІ ПРАВИЛА для підприємств (цехів), що виробляють кондитерські вироби з кремом
 11. САНІТАРНІ ВИМОГИ ДО ПОБУТОВИХ ПРИМІЩЕНЬ
11.1 Побутові приміщення для працівників кондитерського виробництва повинні бути обладнані по типу санпропускника.
11.2. До складу побутових приміщень належать гардеробні верхнього, домашнього, робочого та санітарного одягу, кімната для білизни, для чистого санітарного одягу, пральні, приміщення для приймання брудного санітарного одягу, душові, туалети, манікюрна, оздоровчий пункт або кімната медогляду, приміщення для особистої гігієни жінок, сушарня для взуття відповідно до вимог СНіП «Вспомогательные здания и помещения промышленных предприятий».
 11.3. Не дозволяється розташовувати вбиральні, душові та пральні над виробничими цехами, складськими приміщеннями.
11.4. Стіни в душових облицьовують глазурованою плиткою на всю висоту, в гардеробних санітарного одягу, кімнаті для білизни, в санітарних вузлах, в кімнаті гігієни жінок — на висоту 2,1 м, вище — фарбують олійною або водоемульсійною фарбами. Підлоги покривають метлахською плиткою, стелі — олійною фарбою або білять вапном.
11.5. В гардеробних необхідно забезпечити окреме зберігання домашнього та робочого одягу. 11.6. Приміщення для чистої та брудної білизни повинні бути окремими, мати вікна приймання та видачі одягу. Зберігати чисту білизну, санодяг слід в шафах або на стелажах, брудну — в спеціальних ящиках.
 11.7. Кабіни туалетів повинні мати тамбур, в якому розташовуються: умивальник з підведеною гарячою та холодною водою, електрорушник, бачок з дезрозчином, вішалка для спецодягу. Змивні бачки обладнуються педальними спусками, туалети повинні безперебійно забезпечуватися туалетним папером.
 11.8. В побутових приміщеннях прибирання повинно проводитись декілька разів на день із застосуванням гарячої води та дезінфікуючих засобів. Унітази, пісуари періодично очищають від сечокислих солей технічною соляною кислотою.
 11.9. Для прибирання та дезінфекції санітарних вузлів виділяють спеціальний інвентар (відра, совки, ганчірки, щітки тощо) з відмінним від усіх інших забарвленням і маркуванням. Інвентар для прибирання санвузлів повинен зберігатися окремо від прибирального інвентарю інших побутових приміщень. Забороняється використовувати його не за призначенням.
 11.10. Перед входом у туалет повинен бути килимок, змочений розчином хлорного вапна для дезінфекції взуття.

Комментариев нет:

Отправить комментарий